El Festival Internacional de Moviment i Teatre Gestual COS

El Festival Internacional de Moviment i Teatre Gestual COS ja té a punt l’edició d’enguany. Tindrà lloc des d'aquest dijous 23 d’octubre fins al diumenge 26 d’octubre i, com cada any, es repartirà per diferents espais de la ciutat de Reus. El nou COS manté l’estructura i les pautes de programació que l’ha caracteritzat fins ara, barrejant la tradició popular i buscant la nova creació.

Enguany es presenta tot un programa que uneix referents escènics del panorama internacional, com per exemple la companyia Teatre du Mouvement que serà al Teatre Fortuny el primer dia, i la històrica Vol Ras (que forma part de la programació del Teatre Bartrina i que es representarà el diumenge dia 26), deixant pas també als joves creadors comBàcum o Mai Rojas.

El COS 2014 continua la seva aposta pels lligams internacionals i continua amb un protagonisme especial del Move-Award, una eina per als joves creadors i promotors del teatre visual. Un cop a l’any, un equip artístic internacional especialitzat selecciona tres de les millors produccions presentades i els espectacles triats són aleshores programats i es promouen en diferents festivals de tot Europa. Les funcions del Move-Award es podran veure el divendres.

El festival no vol deixar de banda el suport als creadors reusencs i catalans i, per aquest motiu, ha donat cabuda a les companyies la Gata Borda, la cia. De la RosaButai i Pere Hosta, per exemple.

El COS 2014 mostra un interès especial també per la formació, amb programació de cursos al Giny, el centre de les arts gestuals i del circ de Reus, i amb la incorporació en la programació de les presentacions dels alumnes de l’Institut del Teatre i de Perkimba.

Marc Gall
COMEDIA. Comunicació & mèdia sl
 
   
Share Button